Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΟΛΑ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Η Πάολα μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν η βασίλισσα στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.Όμως, δεν της έφτανε. Κατέβηκε στην Αθήνα και πλέον είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα αυτής της περιόδου στο λαϊκό τραγούδι.

Γεννήθηκε στην Χαλκιδική από μουσική οικογένεια καθώς και οι δύο γονείς της ήταν τραγουδιστές. "Η μητέρα μου τραγουδούσε καλύτερα από τον πατέρα μου'', θα παραδεχτεί σε συνέντευξή της. 
Στα 14 της θα σκεφτεί να μπει σε μοναστήρι όμως ένα χρόνο μετά θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή δίπλα στους δικούς της. 
Για τη στενή της σχέση με την θρησκεία μας μίλησε ο πρώην σύζυγός της και νυν συνεργάτης της Φώτης. "Πιστεύει πολύ στον Θεό χωρίς να είναι θρησκόληπτη". Όταν κατάφερε και έπεισε τη μητέρα της να μη τη συνοδεύει πια στο μαγαζί όπου τραγουδούσε, ένιωσε πολύ άνετα.

Μαθήτρια - τραγουδίστρια - μητέρα

Η Πάολα συνδυάζει σχολείο και τραγούδι. Και ενώ τα πράγματα είχαν μπει σε μια σειρά στα 16 της χρόνια μένει έγκυος από τον Φώτη, ο οποίος ήταν μετρ στο μαγαζί όπου τραγουδούσε. "Στην αρχή δεν μου άρεσε, σε σημείο που έλεγα-επειδή είχε ένα περίεργο ύφος-« πω πω τον μισώ αυτόν! ». Με εκνεύριζε. Τον θεωρούσα υπερόπτη. 
Μετά άρχισα να τον βλέπω πιο ζεστά, τον συμπάθησα, τον ερωτεύτηκα. Σε τρεις μήνες ήρθε και το παιδί, η Παολίνα μου. Από καψούρα έγιναν όλα αυτά ".Σε μετέπειτα συνεντεύξεις της, η Πάολα μίλησε για την αντίδραση των γονιών της όταν έμεινε έγκυος λέγοντας πως η μητέρα της αρχικά στεναχωρέθηκε όταν το έμαθε και προσπάθησε να την αποτρέψει να αρραβωνιαστεί καθώς προτεραιότητα ήταν η δουλειά. 
Αντίθετα, ο πατέρας της, έφερνε κούκλες όχι για την εγγονή του αλλά για την κόρη του. Η μικρή Παολίνα γεννιέται το 2003 ενώ η μητέρα της είχε γίνει ένα από τα πρώτα ονόματα της νυχτερινής Θεσσαλονίκης με τα μαγαζιά στα οποία εμφανίζεται να γεμίζουν ασφυκτικά και καταθέσεις χιλιάδων ευρώ να πέφτουν στα πόδια της με μορφή γαρύφαλλων.

Από τον ... τρελό στο "Γίνε μαζί μου ένα.

"2005. Η Πάολα ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν πολλοί συνάδελφοί της από τη Θεσσαλονίκη, όπως Αντώνης Ρέμος, Νατάσσα Θεοδωρίδου και Δέσποινα Βανδή. 
Κατεβαίνει στην Αθήνα και υπογράφει με τη δισκογραφική εταιρία "Virus". Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ονομάζεται "Αθόρυβα" με τον τίτλο να μην είναι προφητικός αλλά το ακριβώς αντίθετο.Από το δίσκο της ξεχωρίζει το "Είσαι τρελός" το οποίο έπαιζε συνεχώς από ραδιόφωνα και μουσικές εκπομπές με την Πάολα πάνω σε ένα καναπέ να τραγουδά «Είσαι τρελός, είσαι τρελός που πας εμένα με άλλη να συγκρίνεις».


Από την ίδια δουλειά ξεχωρίζει επίσης και το "Είμαι ερωτευμένη" το οποίο τραγουδά μέχρι και σήμερα στις ζωντανές εμφανίσεις της. "Δεν έχω πάρα πολλά τραγούδια και από αυτά δεν τα λέω όλα. Καταλαβαίνω πως ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει και θέλει παλιά κομμάτια. Εμείς οι τραγουδιστές έχουμε αλλάξει, είμαστε πιο νέοι στο χώρο και δεν έχουμε τόσο καλά κομμάτια", είχε παραδεχτεί η ίδια.Τρία χρόνια μετά ακολουθεί το "Περάσαμε με κόκκινο" από την Virus με το «Κουβέντα στην κουβέντα», «Κατέβα θέε μου χαμηλά" και το "Αμαρτωλό" το οποίο έχει γράψει ο Χρήστος Δάντης.
Η τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, "Γίνε μαζί μου ένα", κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρία ουρανό το 2012 και εκτοξεύει τη δημοτικότητά της στα ύψη. Τόσο ο Φώτης όσο και ο μαέστρος της, Γιώργος Νάτσιος, θεωρούν πως ο τελευταίος της δίσκος με την υπογραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Ηλία Φιλίππου ήταν ένας από τους λόγους που της έδωσαν μεγάλη ώθηση αυτό το διάστημα σε συνδυασμό με την αδιάκοπη δουλειά και την κρίση η οποία ξεκαθάρισε τα πράγματα στο χώρο της νύχτας και της δισκογραφίας.


Ο Γονίδης, ο Ρόκκος και ο Μαζωνάκης

Η πρώτη συνεργασία της Πάολα σε "αθηναϊκό" έδαφος ήταν με τον Σταμάτη Γονίδη στο Frangelico τη χρονιά που κατέβηκε στην Αθήνα.
Επτά χρόνια μετά, ο τραγουδιστής συναντώντας την Πάολα στην "Πύλη Αξιού" στη Θεσσαλονίκη είπε:. "Πάολα αληθινή, Πάολα original.
Η Πάολα που τραγουδά μέσα σε άσχημους καιρούς για τη χώρα και που αν ζούσε την εποχή εκείνη με τις δόξες που ζήσαμε εμείς, πολλές καλλιτέχνιδες που βασιλέψανε, θα ήταν στα αζήτητα ".Εκτός από τον Σταμάτη Γονίδη, οι συνεργασίες της με τον Στέλιο Ρόκκο και τον Γιώργο Μαζωνάκη ανήκουν σε αυτές που πέρασε πολύ καλά κρατώντας ακόμα επαφή με τους τραγουδιστές όπως πηγαίνοντας πρόσφατα στις πρόβες του Γιώργου Μαζωνάκη στο «Φωταέριο».«Γνώρισα την Πάολα πριν από 5 χρόνια και τότε ήμουν σίγουρος ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Υπήρξαν κάποιοι που με κορόιδεψαν τότε", μας είπε ο Στέλιος Ρόκκος. 
Εκείνο που δεν ξεχνά από εκείνη είναι η-καλή-τρέλα της.

Η σπιτόγατη Πάολα που ακούει Sepultura

Η Πάολα στην καθημερινότητά της είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που δείχνει όταν είναι πάνω στην πίστα. "Είναι σπιτόγατη, δε βγαίνει σε κοσμικά μέρη, ούτε σε καφετέριες, ούτε κλαμπ. Είναι όλη μέρα με τις φόρμες και ζει μια ήρεμη ζωή», είπε ο Φώτης. Τις μέρες που δεν τραγουδά στο Θέατρο μένει στη Θεσσαλονίκη μαζί με την κόρη της Παολίνα η οποία είναι σχεδόν 10 ετών. Μάλιστα, πηγαίνει μια με δύο φορές το χρόνο για να δει τη μητέρα της στα νυχτερινά κέντρα όπου τραγουδά και λέει τη δική της άποψη ενώ όπως μας είπε ο πατέρας της έχει καλή φωνή αλλά η Πάολα θα την αφήσει να κάνει αυτή τη δουλειά με την προϋπόθεση να μην είναι μέτρια
.Μετά το τέλος της εμφάνισής της, η Πάολα θα χαλαρώσει στο καμαρίνι της, θα μιλήσει με τους γνωστούς της, θα μαγειρέψει στο σπίτι και κατά τις 10 το πρωί θα κοιμηθεί. Αντίθετα, τις μέρες που δε δουλεύει θα κοιμηθεί αρκετά νωρίς το βραδύ. Είναι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής όσον αφορά τις εξόδους της. 
Ποτέ δε θα κανονίσει κάτι από το μεσημέρι για τη βραδυνή της έξοδο αλλά λίγο πριν αποφασίσει να βγει. Προτιμά μέρη που δεν είναι κοσμικά και έχει κάποια στέκια όπου ξέρει ότι δε θα τη φωτογραφήσουν. Όταν μείνει στο σπίτι συνήθως καλεί τους στενούς της συνεργάτες για φαγητό μαγειρεμένο από εκείνη. Σπεσιαλιτέ της είναι το στιφάδο ενώ το αγαπημένο της φαγητό οι πατάτες γιαχνί. "Μαγειρεύει πάρα πολύ καλά», μας είπε ο κ. Νάτσιος.
Και αν νόμιζες πως η Πάολα στο σπίτι της ακούει μόνο λάικα, κάνεις λάθος. Εκτός από λαϊκά θα ακούσει ροκ-μετάλ με αγαπημένα της συγκροτήματα τους Metallica και τους Sepultura ενώ είναι μεγάλη φαν του Michael Jackson. "Αν ζούσαμε στην Αμερική, η Πάολα θα τραγουδούσε ροκ", είπε ο Φώτης.
Ωστόσο, όταν εκείνη πρότεινε στον μαέστρο της να τραγουδήσει Mariah Carey εκείνος έφερε αντίρρηση. "Αν και είναι λαϊκή τραγουδίστρια, έχει πολλά ροκ στοιχεία.


 Ό, τι τραγούδι πει-έντεχνο λαϊκό ροκ-το υποστηρίζει πολύ καλά. Το λέει με το δικό της τρόπο», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του, ο Στέλιος Ρόκκος μας είπε ότι θα την ήθελε να τραγουδά κλασσικό ρεπερτόριο. "Είναι πιο« μαγαζάτο 'αυτό που κάνει τώρα. Είναι μια οργασμική τραγουδίστρια δεν έχει υπάρξει τραγούδι που έχει πει χωρίς πάθος.


 "Ποια ανέκδοτα? Δεν ... ίδρωσε το αφτί της.

Για τα ανέκδοτα που το προηγούμενο διάστημα κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσαν την ίδια, δεν την απασχόλησαν. "Δεν ίδρωσε το αφτί της», μας είπαν συνεργάτες της.
Άλλωστε η τραγουδίστρια έχει επιλέξει να μη διαβάζει έντυπα και γενικότερα όσα γράφονται για εκείνη, αλλά μόνο οι συνεργάτες της να την ενημερώνουν για κάτι πολύ σημαντικό.
Δεν είναι μίζερη, δεν την αγχώνει τίποτα σε βαθμό που μπορεί να έχει ξεκινήσει η εισαγωγή του τραγουδιού και εκείνη ακόμα να βάφεται.Παρόλα αυτά, είναι τελειομανής και όσο πιο στενός συνεργάτης της είσαι τόσο περισσότερες είναι και οι απαιτήσεις της. 
Δεν μετανιώνει για τίποτα καθώς ακολουθεί το ένστικτό της το οποίο-όπως μας είπαν-δεν την έχει προδώσει ποτέ. 
Όπως αυτή τη σεζόν που εμφανίζεται στο Θέατρο με τον Βασίλη Καρρά και τον Παντελή Παντελίδη με τις τρεις πρώτες εβδομάδες να είναι κυριολεκτικά sold out σε μια περίοδο που τα νυχτερινά κέντρα κλείνουν το ένα μετά το άλλο


."Από μωρό, ήμουν η σταρ του χωριού μου. Και στο σπίτι μου και στη γειτονιά μου και στην οικογένειά μου, ήμουν πάντα η σταρ. Απλά τώρα, βλέπω ότι η δουλειά μου εξελίσσεται", είχε πει πρόσφατα.
Και όχι απλά εξελίσσεται, αλλά έχει μπει σε μια Ferrari που την οδηγεί στην κορυφή.


Η Πάολα είναι οπαδός του ΠΑΟΚ και η φωτογραφία είναι σε αγώνα της ομάδας στην Τούμπα


ΠΗΓΗ: cosmos.gr